Morrenhof-Jansen installatiebedrijven ontvangt zo’n 190 leerlingen van CBS De Spiegel uit Dalfsen. Als onderdeel van de Techniekweek mogen kinderen verschillende technische proefjes doen, krijgen ze een rondleiding door het bedrijf en brengen ze een bezoek aan de Technobiel. In deze bijzondere techniektruck gaan kinderen op ontdekkingsreis in de wereld van techniek. Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor een technische opleiding.

Op woensdagochtend 6 maart brengen de groepen 1 en 2 van CBS De Spiegel een bezoek aan Morrenhof-Jansen installatiebedrijven. Vorige week hebben andere klassen van de school al kennisgemaakt met het bedrijf uit Dalfsen. “Net als in de rest van Nederland is het in deze regio ook goed merkbaar dat steeds minder kinderen kiezen voor een technische opleiding. Daarom vinden we het belangrijk om de jeugd enthousiast te maken voor techniek. Het is een prachtig vak en is volop in beweging. We werken dan ook heel graag mee aan dit schoolproject,” vertelt directeur Erdy Jansen.
 
Een lampje maken van een aardappel
Naast rondleiding door het bedrijf leren de groepen 1 en 2 hoe je met een aardappel een lampje kunt laten branden. Ook mogen ze met buizen een rioleringssysteem bouwen en leren ze hoe het water goed blijft stromen. “Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen reageren op de proefjes. In de toekomst willen we kijken of we nog meer scholen kunnen uitnodigen,” licht directeur Erdy Jansen toe.
 
Mobiele experimenteerruimte
Speciaal voor de groepen 7 en 8 had het installatiebedrijf de Technobiel geregeld. Deze bijzondere techniektruck is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden. Op de eerste verdieping kunnen kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen.