De dagen worden korter en de kachel in huis gaat sneller aan. Niet echt het moment om aan een airco te denken, toch? Wij leggen je uit waarom het juist wel slim is om een airco-installatie te overwegen in deze periode. Er zitten namelijk vele voordelen aan. Zo kun je zelfs besparen op je energierekening.
 
Airco inzetten als verwarming
Wat veel mensen niet weten is dat een airco niet alleen zorgt voor het verkoelen van een ruimte; het kan ook ingezet worden als verwarming. Niet alleen handig en effectief voor in de zomer dus. De processen binnen de nieuwste aircosystemen kunnen namelijk worden omgedraaid en zo ervaar je altijd een aangenaam binnenklimaat. 
 
Het proces
In plaats van het onttrekken van warme lucht in je woning, wordt er juist warmte onttrokken aan de buitenlucht. Die warmte verwarmt je woning in plaats van deze te verkoelen. Dit is, afhankelijk van de buitentemperatuur, vaak zuiniger en sneller dan de cv-ketel. We spreken van een bezuiniging als de buitentemperatuur tussen +/- 5°C en 20°C ligt. 
 
Wees de drukte voor
Nog een bijkomend voordeel van de aanschaf van een airco in de winter; niet heel Nederland is er dan naar op zoek. Wanneer de temperaturen oplopen wordt er doorgaans pas gedacht aan het installeren van een airco. Logisch maar niet ideaal. De installateurs zijn druk en dus is er minder tijd om ook bij jou langs te komen voor een installatie. Wees de drukte voor en zit er in de zomer fris bij!