Over ons

Pelletkachels

Een pelletkachel is een duurzame vervanging van een traditionele cv-installatie, houtkachel of andere vorm van een verwarming. Wij hebben ervaring van grote tot kleine installaties die gebruik maken van een pelletkachel voor de verwarming.

Werking pelletkachel
Een reservoir wordt gevuld met pellets (kleine brokjes van samengeperst hout). Dan brengt een vijzel de pellets in een gereguleerd tempo naar de vuurpot. Hier worden dan de pellets ontbrand. De warmtewisselaar filtert de warmte uit de rookgasafvoer. Dan zorgen de ventilatoren ervoor dat de warme lucht in de te verwarmen ruimte wordt geblazen.
 
Voordelen
Een pelletkachel heeft veel voordelen ten opzichte van een centrale verwarming of een houtkachel. Ook kunt u aanzienlijk besparen op uw gasrekening. Een palletkachel heeft een hoog rendement van 90%, is zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in onderhoud en vol automatisch. Pelletkachels worden grotendeels gemaakt van houtresten en zijn CO2-neutraal. Een pelletkachel heeft een gesloten systeem dus u heeft geen last van rookgassen.
 
Besparing met pelletkachel
Hoeveel gas u verbruikt is afhankelijk van verschillende factoren. Het woningtype, de gezinsomvang, uw comfortbehoefte en ook de weersomstandigheden.