De herfst heeft zijn intrede gedaan. De dagen worden korter en de kou baant zijn weg naar binnen in ons koude kikkerlandje. Dagtemperaturen van 18 graden en lager zijn gemeten. Is jouw cv-ketel al klaar voor de koude wintermaanden? Check je cv-ketel met dit stappenplan van Morrenhof-Jansen installatiebedrijven

CV-ketel storingen voorkomen
Met weertemperaturen onder de 18 graden is het ‘stookseizoen’ officieel weer begonnen. Is jouw cv-ketel alweer aan het branden? Het begin van het stookseizoen is de ideale tijd om te checken of je cv-ketel het nog goed doet. Tijdens de eerste koude dagen komen de meeste gebreken en storingen aan het licht. Zo kun je ongemakken voor zijn voor als het straks ‘echt’ koud wordt.

Slimme thermostaat
Check als eerste de tijd van jouw (slimme) thermostaat. Staat deze op zomertijd of wintertijd? Staat er nog een klokprogramma aan? Als de thermostaat niet de juiste tijd aangeeft, dan sta je straks misschien voor niks het huis te verwarmen. Voordat je de cv-ketel gaat testen, is het dus belangrijk dat de thermostaat goed staat ingesteld.

Temperatuur instellen
Staat de tijd goed? Dan kun je nu handmatig de thermostaat een halve graad hoger zetten. Check goed of de radiatoren warm worden. Belangrijk hierbij is dat de radiatorkranen wel open staan, anders kan de radiator niet warm worden. Werkt alles naar behoren? Dan kun je de thermostaat weer op de gewenste temperatuur zetten.

Werkt de cv-ketel niet?
Warmt het huis niet op en blijft het branden van de cv-ketel uit? Controleer dan de volgende dingen:

  1. Zit de stekker van de cv-ketel in het stopcontact?
  2. Is er geen stroomstoring in de groep waarop de cv-ketel is aangesloten?
  3. Kun je horen of de ketel überhaupt aanslaat? Of kun je een storingscode aflezen van het display?
  4. Is de waterdruk in de cv-ketel juist? Dit ligt ongeveer tussen de 1.0 en 2.0 bar. Indien de waterdruk te laag is, werkt de cv-ketel niet goed en kunnen storingen optreden.

Onderhoud
Wil je voor altijd storingen in de winter voorkomen? Geregeld onderhoud is de beste manier om jouw ketel voor te bereiden op de koude wintermaanden. Bij Morrenhof-Jansen installatiebedrijven kun je een service- en onderhoudsabbonement afsluiten en dan regelen wij het service en onderhoud van jouw CV-ketel. 

Storing?
Heb je een storing? Dan helpen wij je graag. Neem dan contact op met een van onze vestingen.